Sekrety szefa kuchni. od Wydawnictwa RM

Jak kroić i obierać, żeby smacznie zjeść.

Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi?

Reklama

 Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.

 Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Pomaga wybraćDzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i radzidowiesz się, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Książka Zzawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 fotografiamizdjęciami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne, dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności.

 Podpowie, jak zabrać się do obróbki mnie popularnych produktów, np. karczochów, jak poradzić sobie z tuszką kurczaka czy pokroić rybę na sashimi.

 Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki temu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.

Jak kroić i obierać, żeby smacznie zjeść Pod redakcją Marty Dobrowolskiej-Kierył

 Książka powstała we współpracy z firmą Fiskars.

materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: Sekrety szefa kuchni

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje