Reklama

Reklama

Najciekawsze przepisy na muffinki

Rabarbarowe muffinki z białą czekoladą

Składniki na 12 sztuk:

Reklama

- 300 g rabarbaru,
- 100 g białej czekolady,
- 350 g mąki,
- opakowanie proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 75 g cukru,
- 2 jajka,
- 200 ml mleka,
- 100 ml oleju

Przygotowanie:

Z czekolady ściąć trochę wiórków do dekoracji. Resztę czekolady pokruszyć i zmieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Jajka zmieszać z mlekiem i - wraz z olejem - dodać do mąki. Szybko wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto i delikatnie wmieszać pokrojony na kawałki rabarbar. Papierowe foremki umieścić w formie do muffin. Łyżką rozdzielić ciasto. Piec w temp. 175 st. 25 -35 minut. Wyjąć i po 10 minutach uwolnić z formy. Dekorować wiórkami z czekolady.

Czas przygotowania: 60 minut

Jedna porcja zawiera: 1130 kJ/270 kcal

Więcej przepisów na dania z rabarbarem!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje