Reklama

Reklama

Najciekawsze przepisy na muffinki

Muffinki brownie

Składniki na 24 sztuki:

Reklama

- 200 g masła,
- 350 g gorzkiej czekolady,
- 150 g mąki,
- 600 g cukru,
- 100 g kakao,
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (może być zbożowa),
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 6 jajek,
- 250 g śmietany,
- 25 g cukru pudru

Przygotowanie:

Masło stopić i zostawić, aby przestygło. Czekoladę grubo posiekać. Mąkę wymieszać z cukrem, kakao, kawą, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Jajka wbić do miski i ubijać za pomocą robota ok. 5 minut. Wlać masło, wmieszać mąkę, a następnie śmietanę. Na koniec dodać czekoladę. Foremki papierowe umieścić w 2 formach na 12 muffin. Ciasto rozdzielić do foremek. Kolejno piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez 25-30 minut. Posypać cukrem pudrem.

Czas przygotowania: 75 minut

Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje