Reklama

Sernik brzoskwiniowy na zimno

Puszka brzoskwiń; 50 dkg tłustego sera twarogowego (lub półtłustego); 3 jajka; 5 dkg rodzynek; 1,5 szklanki cukru pudru; 2 łyżki masła; torebka galaretki owocowej; 30 dkg biszkoptów.

Puszka brzoskwiń; 50 dkg tłustego sera twarogowego (lub półtłustego); 3 jajka; 5 dkg rodzynek; 1,5 szklanki cukru pudru; 2 łyżki masła; torebka galaretki owocowej; 30 dkg biszkoptów.

Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu. Masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami, dodaj zmielony ser i utrzyj na gładką masę. Do masy serowej dodaj połowę galaretki oraz pianę ubitą z białek, wymieszaj. Pozostaw 1 - 2 brzoskwinie do przybrania, a resztę pokrój i dodaj do masy serowej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Masę serową przełóż do tortownicy, wierzch przybierz brzoskwiniami i rodzynkami. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 3 - 4 godziny.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy