po 5 łyżek cukru i mąki pszennej
5 jajek l 3 cukry waniliowe
po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i kawy
1 słoik kremu czekoladowego
4 szkl. śmietany kremówki
3 śmietan-fixy l 3 łyżki kakao
biała polewa l masło do blachy
Sposób przygotowania
Rozbij jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami oraz obiema mąkami. Przelej na blachę posmarowaną masłem. Piecz 30 min w temp. 180 st.
Z biszkoptu wytnij kielich z monstrancją. Rozetnij go na dwa placki. Śmietanę ubij z kawą, kakao, cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem.
Spodni placek posmaruj kremem czekoladowym oraz 2/3 kremu kawowego. Przykryj drugim biszkoptem. Wierzch i boki kielicha posmaruj pozostałym kremem kawowym. Monstrancję oblej białą polewą.