Tort śmietanowy z kawą

Składniki na 12 porcji

• po 5 łyżek cukru i mąki pszennej
• 5 jajek l 3 cukry waniliowe
• po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i kawy
• 1 słoik kremu czekoladowego
• 4 szkl. śmietany kremówki
• 3 śmietan-fixy l 3 łyżki kakao
• biała polewa l masło do blachy

Reklama

Sposób przygotowania

• Rozbij jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami oraz obiema mąkami. Przelej na blachę posmarowaną masłem. Piecz 30 min w temp. 180 st.

• Z biszkoptu wytnij kielich z monstrancją. Rozetnij go na dwa placki. Śmietanę ubij z kawą, kakao, cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem.

• Spodni placek posmaruj kremem czekoladowym oraz 2/3 kremu kawowego. Przykryj drugim biszkoptem. Wierzch i boki kielicha posmaruj pozostałym kremem kawowym. Monstrancję oblej białą polewą.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje