Majonez, z którym Ci się upiecze

Artykuł sponsorowany

Majonez i wypieki brzmi dla Ciebie jak oksymoron? Najwyższa pora to zmienić! Wysokiej jakości majonez pozwoli Ci wydobyć smak nie tylko z potraw na zimno, ale też pieczonych.

article cover
materiały promocyjne

Artykuł sponsorowany

Majonez do zadań specjalnych

Majonez to bez wątpienia jeden z ulubionych sosów Polaków - używamy go do potraw mięsnych, sałatek czy przekąsek. To jednak tradycyjne rozwiązania, które aż proszą się o innowacje. A gdyby tak dodać majonez do dania zapiekanego? Albo pójść o krok dalej i przygotować deser z majonezem? Myślisz, że to ryzykowny pomysł? Zapewniamy, że warto się odważyć!

Słodko czy wytrawnie?

Ciasto na bazie majonezu brzmi intrygująco? To nie sfera fantazji, ale zupełnie nowy wymiar deserowej przyjemności. Majonez doskonale podkreśli smak uwielbianego sernika z rosą. Wzbogacisz nim też jesienne ciasto marchewkowe - masa z dodatkiem połowy szklanki majonezu zyska aksamitną konsystencję, która zachwyci każdego łakomczucha.

Majonez to również idealny dodatek do słodkich bułeczek z konfiturą. Przygotujesz je z podstawowych składników - mąki, drożdży, maślanki - ale jeśli wzbogacisz przepis o kilka łyżeczek majonezu, ciasto zyska wyjątkową puszystość i delikatność. Sekretny dodatek świetnie sprawdzi się także do wielkanocnych wypieków, takich jak babka, makowiec czy mazurek! Pieczenie z użyciem majonezu to nic trudnego, ale musisz pamiętać, by wybrać produkt odpowiedni do tego celu.

materiały promocyjne

Zapiekaj i smaż bez obaw - pomysły na majonezowe menu!

Do pieczenia i zapiekania wybierz majonez wysokiej jakości, który nie rozwarstwia się w wysokich temperaturach. Pachnący chlebek czosnkowy z ziołami wypieczony z dodatkiem majonezu? Jeśli to wyobrażenie pobudziło Twój apetyt, nie wahaj się ani chwili! Pieczywo z majonezem wyjdzie idealnie, nie tylko od święta, ale i na co dzień. Kremowy składnik dopełni też wytrawne muffiny á la pizza. Pyszne ciasto, majonez i ulubione dodatki (wolisz warzywne czy mięsne?) - to szybkie danie, które z powodzeniem przygotujesz na spotkanie z rodziną czy przyjaciółmi.

A co powiesz na dodanie majonezu do kotletów? To trik, który warto wypróbować. Przykładem niech będzie przepis na kotlety wegetariańskie z fasoli, ciecierzycy i pieczarek. Dodatek majonezu nadaje kotletom aksamitnej konsystencji i podkreśla smak dania. Sprawdź, jak odmieni Twoje ulubione potrawy - bez obaw, nie rozwarstwi się - dobry majonez zachowuje swoje właściwości także podczas smażenia. Kotlety mielone z wykorzystaniem majonezu są tego najlepszym przykładem. Dodaj do mięsa mielonego kilka łyżeczek sosu i przyprawy, aby uformować doskonałe kotleciki. Powstała w ten sposób masa zyska optymalną konsystencję i nie będzie już wymagała dodawania jajek.

Majonez Napoleoński Mosso - idealne rozwiązanie w Twojej kuchni

Majonez Napoleoński Mosso powstaje z najwyższej jakości składników - żółtka jaj łączone są z olejem rzepakowym z pierwszego tłoczenia własnej produkcji oraz musztardą, która przygotowywana jest według specjalnej receptury. Dobór odpowiednich surowców, z jakich powstaje majonez, ma ogromne znaczenie nie tylko dla jego smaku i aromatu, ale także właściwości. Przede wszystkim jednak odgrywa kluczową rolę, jeśli chodzi o nasze zdrowie.

Majonez Napoleoński Mosso wytwarzany jest z doskonałego oleju bez ekstrakcji chemicznej, dzięki czemu nie zawiera niezdrowych tłuszczów trans. Ich spożycie zwiększa poziom szkodliwego cholesterolu, podnosi ryzyko choroby wieńcowej, cukrzycy czy nawet nowotworów. Olej użyty w produkcji Napoleońskiego powstaje w bezpieczny sposób, dzięki czemu zachowuje witaminy E i K, a także kwasy tłuszczowe Omega-3.

Majonez, którego Ci brakowało

Wydawałoby się, że niewiele może nas jeszcze zaskoczyć, bo wszystkie zastosowania majonezu są powszechnie znane i oczywiste. Majonez Napoleoński Mosso z powodzeniem wykorzystasz w tradycyjny sposób - dodając go do ulubionych sałatek, gotowanych jaj czy kanapek. Produkt zawiera najlepsze składniki, zapewniające doskonały smak i aromat, bez niezdrowych tłuszczów.

Spośród innych wyróżnia go możliwość zapiekania - sprawdzi się zarówno w mięsie, jak i jako baza do ciast - dzięki niemu poszerzysz repertuar ulubionych dań. Dodanie majonezu Mosso wzbogaci nawet tradycyjne i sprawdzone potrawy.

Wielozadaniowy majonez do szerokiego zastosowania to sekret niejednej kuchni. Zachęca nie tylko wyjątkowym smakiem, aromatem czy starannie dobranymi składnikami, ale także tym, że możesz użyć go na wiele sposobów!

Jeden słoiczek, a drzemią w nim ogromne możliwości!

Artykuł sponsorowany

materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas