Reklama

"Klopsiki kontratakują" - smakowita rozrywka

Z okazji zbliżającej się premiery, oczekiwanej kontynuacji smakowitych przygód Flinta Lockwooda, wszystkich spragnionych i głodnych rozrywki zapraszamy do wspólnej zabawy.


Maszyna produkująca żywność z wody? Czemu nie! Wszyscy miłośnicy dobrych animacji od razu odpowiedzą jaki był tego skutek. Deszcz cheeseburgerów, góry lodów pistacjowych, spadające z nieba spaghetti i, ścigająca pizza  ...  A to tylko nieliczne przysmaki, które spowodowały niezwykłe zjawiska meteorologiczne w filmie "Klopsiki i inne zjawiska pogodowe".

Czy maszyna na pewno została zniszczona przez głównego bohatera? Okazuje się, że nie. Nadal działa. Los świata znów spoczywa w rękach Flinta, ponieważ jego wynalazek produkuje niebezpieczne jedzeniowo-zwierzęce hybrydy.

Reklama

Maszynę koniecznie trzeba unieszkodliwić. Czy to się uda? Można to sprawdzić i znów spotkać się z bohaterem filmu, wynalazcą, którego pomysły czasem się sprawdzają, a czasem nie za bardzo.

Organizatorzy zapraszają do smakowitej zabawy:

- Galerii Kazimierz w Krakowie (ul. Podgórska 34), w niedzielę 22 września od godz. 12.00 do godz. 19.00,

- Manufaktury w Łodzi (ul. Drewnowska 58), w sobotę 28 września od godz. 12.00 do 19.00,

- Pasażu Grunwaldzkiego we Wrocławiu (pl. Grunwaldzki 22), w niedzielę 29 września od godz. 12.00 do 19.00,

- Galerii Bałtyckiej w Gdańsku (al. Grunwaldzka 141), w sobotę 5 października od godz. 12.00 do 19.00,

- Galerii Malta w Poznaniu (Abpa Baraniaka 8), w niedzielę 6 października od godz. 12.00 do 19.00,

- CH Arkadia w Warszawie (al. Jana Pawła II 82), w sobotę 12 października od godz. 12.00 do 19.00.

Włączcie się w wir pysznej rozrywki. Będzie można zrobić m.in. takodyle, szympagrysy, hipomniaki czy takobestię. Zarówno dzieci jak i rodzice, w specjalnie zrobionej na tę okazję strefie filmowej, będą mogli przypomnieć sobie film "Klopsiki i inne zjawiska pogodowe".


Wszystkich głodnych kolejnych wrażeń zapraszamy do  wyjątkowej strefy kulinarnej. W strefie tej można wcielić się nie tylko w kucharzy, ale i w naukowców. W trakcie imprezy do dyspozycji dzieci i rodziców oddana będzie strefa kulinarna, gdzie pod okiem profesjonalnego kucharza będą mogli wdrożyć się w tajniki przyrządzania zmutowanych ciastek czy lodów.

Puścić wodze fantazji w dekorowaniu zrobionych przez siebie lizaków? Jak najbardziej! Flint jest niezwykłym naukowcem, dlatego my też wprowadzimy dzieci w świat nauki połączony z naturą.

Doświadczony kucharz wraz z chętnymi uczestnikami apetycznych warsztatów, wykonają pokazy kuchni molekularnej. Wykorzystają wiedzę naukową w kuchni.  Celowo wywołamy nawałnicę reakcji chemicznych i fizycznych, aby pokazać jak opanować naukę na kuchennym blacie, otrzymać czyste smaki, niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach.

Wykonamy pomarańczowe spaghetti i zaserwujemy je w kiwi.  Czyż to nie jest czysta fantazja kulinarna? A czy mieliście okazję przyrządzać  drinki molekularne? Napoje, które dymią? Tylko teraz dzięki dystrybutorowi filmu "Klopsiki kontratakują" będzie takowa okazja.

Wchodząc w świat klopsikowych imprez, niewątpliwie znajdziecie się w epicentrum nawałnicy jedzenia, zabawy i nauki. To także jedyna okazja aby zostać fotoreporterem klopsików i innych zjawisk pogodowych. Weźcie aparat i utrwalcie huragan radości wszystkich uczestników zabaw. W końcu "Klopsiki kontratakują".

Już od 11 października, w kinach można będzie obejrzeć film "Klopsiki kontratakują". Przekonajcie się sami, czy czeka nas globalna zagłada.

materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: wychowanie | rozrywka | film
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy