Reklama

Zapiekana ciabatta

Polecamy przepis na smaczną włoską zapiekankę

Składniki na 4 porcje


  • 10 dag parmezanu
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag śmietany kremówki
  • 15 dag gęstej kwaśnej śmietany
  • gałka muszkatołowa
  • 40 dag ciabatty
  • 5 dag masła
  • bazylia do dekoracji


Przygotowanie


1. Parmezan drobno zetrzeć. Jajka wymieszać z obiema śmietanami, dodać 7,5 dag startego parmezanu. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Bułkę ciabattę pokroić na kromki i cienko posmarować je masłem. Ustawić w żaroodpornym naczyniu - jedna zadrugą. Polać sosem śmietanowo-serowym. Odstawić na 15 minut.2. Wierzch posypać resztą parmezanu.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 45-50 minut. Gotową zapiekankę udekorować listkami bazylii.

Reklama
Życie na Gorąco
Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy