Mus czekoladowo-waniliowy

Na mus czekoladowy podgrzej na parze i rozpuść czekoladę mleczną.

Mus czekoladowo-waniliowy
Mus czekoladowo-waniliowy123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 6 porcji:

Mus czekoladowy:

  • 200 mlecznej czekolady, posiekanej
  • opakowanie serka mascarpone
  • łyżka cukru pudru

Mus waniliowy:

  • 200 g kremówki łyżka cukru pudru
  • 200 g białej czekolady, posiekanej
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • opakowanie serka mascarpone

Sposób przygotowania:


1. Na mus czekoladowy podgrzej na parze i rozpuść czekoladę mleczną. Zdejmij ją z ognia i odstaw. Dodaj stopniowo serek mascarpone i wymieszaj mikserem. Rozłóż do słoików, następnie zamknij je i odstaw.

2. Na mus waniliowy ubij kremówkę z łyżką cukru. Wymieszaj ją z serkiem mascarpone. Czekoladę podgrzej na parze wraz z esencją waniliową. Dodaj do niej stopniowo kremową masę i wymieszaj. Przełóż do słoików z musem czekoladowym. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Podawaj posypane odrobiną kakao.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas