Reklama

Reklama

Owocowe sorbety na patyku

Kiwi i truskawki umyj, obierz i zmiksuj w osobnych naczyniach, zachowując kilka plasterków (możesz dodać cukier).

Składniki:

  • 3 kiwi
  • 250 g truskawek
  • 4 pojemniczki do lodów 
  • 4 patyczki
  • opcjonalnie 3 łyżki cukru

Reklama

Sposób przygotowania:


Kiwi i truskawki umyj, obierz i zmiksuj w osobnych naczyniach, zachowując kilka plasterków (możesz dodać cukier). W foremki do lodów wlej najpierw jedną warstwę z zatopionymi plasterkami kiwi lub truskawek i włóż masę do zamrażalnika. Gdy zamarznie, wlej drugą warstwę z plasterkami owoców. Włóż patyczki do lodów i mroź kilka godzin.

Czas przygotowania: 10 minut + czas mrożenia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje