Reklama

Reklama

Wytrawne lody bazyliowe

Bazylię umyj i osusz. Listki wraz z łodyżkami zmiksuj w blenderze.

Składniki:

  • 2 duże pęczki świeżej bazylii
  • 250 g drobnego cukru
  • 250 g mascarpone
  • 750 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki startego korzenia imbiru

Reklama

Sposób przygotowania:


Bazylię umyj i osusz. Listki wraz z łodyżkami zmiksuj w blenderze. Dodaj cukier, potem jogurt, mascarpone oraz imbir i zmiksuj na gładką masę. Wlej ją do maszynki do lodów lub do plastikowego pojemnika, przykryj folią i włóż do zamrażalnika. Co pół godziny masę wyjmuj i miksuj (powtarzaj tę czynność przez 3 godziny). Następnie zostaw w zamrażalniku na noc. Przed podaniem wstaw na kwadrans do lodówki.

Czas przygotowania: 15 minut+ czas mrożenia


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje