Reklama

Reklama

Kuchnia

  • Kuchnia

    Dry Martini

    40 ml ginu; 20 ml wytrawnego martini.

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Pina Colada

    40 ml białego rumu; 50 ml likieru kokosowego Pina Colada; 50 ml soku ananasowego; 10 ml śmietanki.

  • Kuchnia

    Blue hawaiian

    40 ml białego rumu; 20 ml Blue Curacao; 80 ml soku ananasowego; 40 ml likieru kokosowego. Przygotowanie: Drinka przygotować i podać w wysokim kielichu.

  • Kuchnia

    Frozen strawberry daiquiri

    50 ml białego rumu; 10 ml likieru truskawkowego; 20 ml soku cytrynowego; 3 duże truskawki; 1 łyżka cukru pudru.

  • Kuchnia

    Przysmak cebulowy

    2 cebule; 1 pęczek dymki; 40 dag marchwi; 3 łyżki masła; 1 i 1/4 l. rosołu instant; 2 gałązki tymianku; 3 kromki chleba razowego bez skórki; 4 łyżki tartego...

  • Kuchnia

    Krem brokułowy z łososiem

    75 dag brokułów; 15 dag wędzonego łososia; 1 łyżka masła; 1,5 l. rosołu instant; 1 ząbek czosnku; 3 łyżki płatków migdałowych; 100 g śmietany kremówki; sól,...

  • Kuchnia

    Kruche pierożki z pieczarkami

    1 i 3/4 szklanki mąki; 4 jajka; 1 żółtko; 120 ml kwaśnej śmietany; 8 dag ryżu; 4 łyżki masła; 12 dag pieczarek; 1/2 pęczka natki pietruszki; sól, pieprz.

  • Kuchnia

    Kolorowe rureczki

    2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki...

  • Kuchnia

    Faszerowany karp w galarecie

    2 karpie po ok.1 kg; 2 cebule; 1/2 selera; 2 marchewki; sól, pieprz; ziele angielskie; 2 czerstwe bułki; 3/4 szklanki mleka; 2 jajka; 3 łyżki posiekanej...

  • Kuchnia

    Muślinowy homar

    2 świeże lub mrożone homary; 1 główka sałaty; 2 owoce mango; 2 grapefruity; pęczek koperku; sok z 2 cytryn; 20 dag gęstego majonezu; 80 ml białego wytrawnego...

  • Kuchnia

    Gulasz wołowy z papryką

    80 dag wołowiny; 50 dag cebuli; 2 ząbki czosnku; 5 dag wędzonej słoniny; 2 łyżki tłuszczu; 3 łyżki słodkiej papryki; 1 łyżeczka ostrej papryki; 1/2 łyżeczki...

  • Kuchnia

    Relish warzywny

    50 dag brokułów; 25 dag cukinii; 2 ząbki czosnku; 2 szalotki; 25 dag żółtej i czerwonej papryki; sól; 20 dag cukru; 125 ml octu winnego; 1 łyżeczka ziaren...