Kuchnia
-
Kuchnia
Bigos staropolski - Robert Sowa
Składniki: 50 dag pokrojonej kiszonej kapusty, 50 dag pokrojonej słodkiej białej kapusty , 10 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 1 cebula pokrojona w...
-
Kuchnia
Nie ma jak deser!
Bez deseru nie ma posiłku - deklarują smakosze. I maja rację. Dziś kilka smakołyków na kończące się wakacje.
-
Kuchnia
Bób w winegrecie
1 kg bobu; 1 duża cebula; 4 ząbki czosnku; koperek; 100 ml oliwy; 50-80 ml octu balsamicznego; sól i pieprz.
-
Kuchnia
Mostek cielęcy rolowany - Maciej Kuroń
1 mostek cielęcy (ok. 1,5 kg); 5 ząbków czosnku; miód; ostra papryka, tymianek, oregano, majeranek, sól, pieprz. Farsz: 750 g mielonej cielęciny; 1 jajko;...
-
Wasze przepisy
Sałatka z papryką szybka i łatwa
Po jednej papryce czerwonej, zielonej, żółtej, pomarańczowej, woreczek ugotowanego ryżu , ząbek czosnku, majonez, sól, pieprz, łyżeczka musztardy.
-
Wasze przepisy
Biała kiełbasa po celestyńsku - grumko
Składniki: 50 dag białej kiełbasy, 20 dag pieczarek, 2 dag mąki, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag groszku konserwowego, natka pietruszki, tłuszcz,...
-
Kuchnia
Polędwiczki wieprzowe w miodzie pitnym
Składniki: 1 kg polędwiczek wieprzowych, łyżka masła, pół szklanki miodu pitnego, łyżka musztardy z Dijon, szklanka słodkiej śmietanki, szczypta suszonego...
-
Kuchnia
Chleb - Renia
1 kg mąki, paczka otrąb pszennych prażonych, paczka drożdży (10dkg), 4-5 szklanek letniej wody, łyżka cukru, łyżka soli, słonecznik 5-10 dkg (wg uznania).
-
Wasze przepisy
Gazpacho - zupa hiszpańska - Lola
Receptura na około 3-4 porcji: mrożonka "Danie Hiszpańskie" - 1 opakowanie, pomidory świeże - 2 duże sztuki, oliwa z oliwek - 3 łyżki, czosnek -...