Reklama

Reklama

Kuchnia

  • Wasze przepisy

    Faszerowane bakłażany - Beata

    Składniki: bakłażany, 1cebulę, pół mieszanki warzyw krojonych w paski (mrożonych).

  • Wasze przepisy

    Sałatka ziemniaczana - Jolanta

    Składniki: ziemniaki, cebula i kwaszone lub konserwowe ogórki. Możesz również dodać jajko na twardo, cienko poszatkowany kalafior, szczypiorek, koperek itp.

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Zapiekanka makaronowa - Maggie

    W makaronie z amarantusem jest dużo błonnika, skrobii, białka, żelaza i magnezu - wszystkie składniki mają zbawienny wpływ na przyspieszenie przemiany...

  • Kuchnia

    Medaliony w sosie wiśniowym - Maciej Kuroń

    2 polędwiczki; 200 g wiśni mrożonych lub świeżych - wydrylowanych; 200 ml wywaru drobiowego (może być z kostki); 50 ml wiśniówki; 1 łyżka gęstej śmietany; 50...

  • Kuchnia

    Żurek wykwintny z jajkiem przepiórczym - Maciej Kuroń

    500 ml zakwasu na żur; 750 g mielonego mięsa cielęco - wieprzowego; 250 g wędzonego boczku; 12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo; 2-3 cebule;

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Chiny

    Chińska kuchnia w niespotykany nigdzie indziej sposób łączy "kontrastowe" smaki: słodki z kwaśnym czy ostrym. Podstawowe składniki posiłków to...

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Francja

    Francuskie podniebienia cieszą się najbardziej wyrafinowanymi potrawami. Równie ważny jak smak dania jest dla nich jego wygląd.

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Irlandia

    Ziemniaki, mięso i whisky - to produkty, które najczęściej spotkamy w jadłospisie Irlandczyków.

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Włochy

    Makarony na tysiące sposobów, pizze, lasagne - "narodowe" włoskie potrawy są smaczne, zdrowe i lekkie.

  • Kuchnia

    Sałatka Tono

    Sałatka z sosem winegrete.

  • Kuchnia

    Śledź po wrocławsku

    Śledź po wrocławsku w sosach chrzanowym, koperkowym i island

  • Kuchnia

    Spanakofeta

    Zapiekany ser feta ze szpinakiem).