Reklama

Reklama

Kuchnia

  • Kuchnia

    Karp z Budy

    Z kuchni węgierskiej.

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Marynowany karp po rumuńsku

    Z dodatkiem białego wina.

  • Kuchnia

    Paprykarz z karpia

    Mały karp, 2 cebule, 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżka oleju, 1 pomidor, 2 zielone papryki, 2 liście bobkowe, szczypta majeranku, szklanka...

  • Kuchnia

    Madziarska zupa z karpia

    Z kuchni węgierskiej.

  • Kuchnia

    Karp w śmietanie z grzybami

    Jeden karp, jedna cebula, jedna pietruszka, ząbek czosnku, 300 gr prawdziwków (ewentualnie kurek lub boczniaków), pół łyżki masła, szklanka wytrawnego wina,...

  • Kuchnia

    Schab duszony w ziołach

    Kg schabu, łyżka ostrej musztardy, łyżeczka cząbru; 2 łyżeczki majeranku; 2 ząbki czosnku; szklanka bulionu; pół szklanki śmietany; łyżka mąki pieprz, sól

  • Kuchnia

    Lasagne ze szpinakiem

    Zdrowo i smacznie.

  • Kuchnia

    Zapiekany ryż z warzywami

    2 torebki ryżu, puszka kukurydzy, dwie czerwone papryki, 2 cebule, 30 dkg pieczarek, olej, sol, pieprz, ostra papryka, majeranek, żółty ser, 4 ząbki czosnku.

  • Kuchnia

    Tzatzyki

    Z kuchni greckiej.

  • Kuchnia

    Sałatka grecka

    Z serem feta.

  • Kuchnia

    Makaron zapiekany ze szpinakiem i serem

    Szpinak mrożony; 250 g makaronu typu rurki; główka czosnku; kostka rosołowa; szklanka śmietany, ser pleśniowy (najlepiej bez dodatków)

  • Kuchnia

    Dry Martini

    40 ml ginu; 20 ml wytrawnego martini.