Kuchnia
-
Kuchnia
Pstrąg cytrynowo-ziołowy
4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego...
-
Kuchnia
Rolada szpinakowa
1 kg świeżego szpinaku; 2 szklanki mąki; 50 dag pieczarek; 3 jajka; 3 cebule; 5 dag żółtego sera; 200 ml śmietany kremówki; 1 szklanka rosołu instant; 4 dag...
-
Kuchnia
Nadziewane kalarepki
4 średnie kalarepki; 40 dag mięsa mielonego; 1 czerstwa bułka; 1 cebula; 1 jajko; 8 dag przerośniętego boczku; sól, biały pieprz; 1/2 łyżeczki słodkiej...
-
Kuchnia
Francuski placek warzywny
20 dag mąki - 10 czubatych łyżek; 5 płaskich łyżek masła - 10 dag; 6 jajek; 50 dag czerwonej i zielonej papryki; 2 cebule; 1 puszka pomidorów bez skórki; 15...
-
Kuchnia
Sałatka miłości
1 średni seler; 1 duże jabłko; 20 dag łuskanych orzechów włoskich; 1 szklanka śmietany; 2 łyżki majonezu; sok z 1 cytryny; pół łyżeczki cukru; szczypta soli.
-
Kuchnia
Sałatka ryżowo-paprykowa
20 dag ryżu; 1 średni seler; 2 cebule; 2 ogórki konserwowe; 2 czerwone papryki; 20 dag kiełbasy szynkowej; 1 opakowanie jogurtu - 150 g; 4-5 łyżek soku...
-
Kuchnia
Kurczak ze śliwkami
40 dag filetów z kurczaka; 3 łyżki mąki; 1 jajko; 7 dag posiekanych migdałów; 1 słoik kompotu ze śliwek; 2 goździki; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki...
-
Kuchnia
Polędwica z grzybami
4 plastry polędwicy wołowej; 4 duże boczniaki; 2 pomidory; 1 ząbek czosnku; 2 jajka; 1 łyżka posiekanego szczypiorku; 2-3 łyżki oleju; sól, pieprz.
-
Kuchnia
Polędwica Wellington
1,5 kg polędwicy wołowej; 75 dag pieczarek; 40 dag mrożonego ciasta francuskiego; 80 g pasztetu z gęsich wątróbek; 2 jajka; 7 dag tłuszczu; 1 łyżeczka...
-