Reklama

Reklama

Kuchnia

  • Kuchnia

    Szczupak z sosem chrzanowym

    1 szczupak, 3 łyżki tartego chrzanu, 4 łyżki masła, łyżeczka mąki, sok z cytryny, 200 ml gęstej śmietany, sól, pieprz, cukier.

  • Kuchnia

    Kulebiaczki z kapustą

    Ciasto: 0,5 kg mąki, jajo, łyżka masła, 250 ml mleka, 0,5 łyżeczki cukru, 20 g drożdży, łyżeczka soli. Farsz: 20 g obgotowanych pokrojonych suszonych...

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Indyk w kapuście z sosem śmietanowym

    Główka kapusty włoskiej (ok. 500 g), sól, 2 duże marchewki, 500 g filetów z indyka, jajo, 75 g startej goudy, pieprz, słodka papryka w proszku, 0,25 l...

  • Kuchnia

    Karp a la Darna

    1 kg filetów z karpia, 1,5 kg ziemniaków, 200 g wędzonej szynki z tłuszczykiem, dwie duże cebule, dwa ząbki czosnku, łyżka masła, sól, pieprz.

  • Kuchnia

    Karp marynowany

    2 kg filetów z karpia, 0,1 l octu winnego lub jabłkowego, 10 ziaren czarnego pieprzu, 500g cebuli, 3 liście bobkowe, sól, olej do smażenia.

  • Kuchnia

    Karp w czarnym sosie

    Jeden karp, pół marchewki, pół pietruszki, kawałek selera, jedna cebula, 4 łyżki masła, pół szklanki czerwonego wina,pół szklanki ciemnego piwa, 2 łyżki octu...

  • Kuchnia

    Karp po serbsku

    Bałkańskie przysmaki.

  • Kuchnia

    Karp z Budy

    Z kuchni węgierskiej.

  • Kuchnia

    Marynowany karp po rumuńsku

    Z dodatkiem białego wina.

  • Kuchnia

    Paprykarz z karpia

    Mały karp, 2 cebule, 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżka oleju, 1 pomidor, 2 zielone papryki, 2 liście bobkowe, szczypta majeranku, szklanka...

  • Kuchnia

    Madziarska zupa z karpia

    Z kuchni węgierskiej.

  • Kuchnia

    Karp w śmietanie z grzybami

    Jeden karp, jedna cebula, jedna pietruszka, ząbek czosnku, 300 gr prawdziwków (ewentualnie kurek lub boczniaków), pół łyżki masła, szklanka wytrawnego wina,...

  • Kuchnia

    Schab duszony w ziołach

    Kg schabu, łyżka ostrej musztardy, łyżeczka cząbru; 2 łyżeczki majeranku; 2 ząbki czosnku; szklanka bulionu; pół szklanki śmietany; łyżka mąki pieprz, sól