Kuchnia
-
Warzywa i owoce
Delikatne i lekkostrawne szparagi
Rozpoczyna się sezon na szparagi. Te delikatne warzywa są nie tylko zdrowe, ale także niskoenergetyczne.
-
Wasze przepisy
Faszerowane bakłażany - Beata
Składniki: bakłażany, 1cebulę, pół mieszanki warzyw krojonych w paski (mrożonych).
-
Wasze przepisy
Sałatka ziemniaczana - Jolanta
Składniki: ziemniaki, cebula i kwaszone lub konserwowe ogórki. Możesz również dodać jajko na twardo, cienko poszatkowany kalafior, szczypiorek, koperek itp.
-
Kuchnia
Zapiekanka makaronowa - Maggie
W makaronie z amarantusem jest dużo błonnika, skrobii, białka, żelaza i magnezu - wszystkie składniki mają zbawienny wpływ na przyspieszenie przemiany...
-
Kuchnia
Medaliony w sosie wiśniowym - Maciej Kuroń
2 polędwiczki; 200 g wiśni mrożonych lub świeżych - wydrylowanych; 200 ml wywaru drobiowego (może być z kostki); 50 ml wiśniówki; 1 łyżka gęstej śmietany; 50...
-
Kuchnia
Żurek wykwintny z jajkiem przepiórczym - Maciej Kuroń
500 ml zakwasu na żur; 750 g mielonego mięsa cielęco - wieprzowego; 250 g wędzonego boczku; 12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo; 2-3 cebule;
-
Kuchnia
Z garnków świata - Chiny
Chińska kuchnia w niespotykany nigdzie indziej sposób łączy "kontrastowe" smaki: słodki z kwaśnym czy ostrym. Podstawowe składniki posiłków to...
-
Kuchnia
Z garnków świata - Francja
Francuskie podniebienia cieszą się najbardziej wyrafinowanymi potrawami. Równie ważny jak smak dania jest dla nich jego wygląd.
-
Kuchnia
Z garnków świata - Irlandia
Ziemniaki, mięso i whisky - to produkty, które najczęściej spotkamy w jadłospisie Irlandczyków.
-
Kuchnia
Z garnków świata - Włochy
Makarony na tysiące sposobów, pizze, lasagne - "narodowe" włoskie potrawy są smaczne, zdrowe i lekkie.
-