Kuchnia
-
Kuchnia
Kolorowe rureczki
2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki...
-
Kuchnia
Tradycyjny faszerowany karp w galarecie
Faszerowany karp w galarecie to król wigilijnego stołu. Wszyscy entuzjaści ryb z pewnością znają go bardzo dobrze. Co zrobić, żeby faszerowany karp w...
-
Kuchnia
Muślinowy homar
2 świeże lub mrożone homary; 1 główka sałaty; 2 owoce mango; 2 grapefruity; pęczek koperku; sok z 2 cytryn; 20 dag gęstego majonezu; 80 ml białego wytrawnego...
-
Kuchnia
Relish warzywny
50 dag brokułów; 25 dag cukinii; 2 ząbki czosnku; 2 szalotki; 25 dag żółtej i czerwonej papryki; sól; 20 dag cukru; 125 ml octu winnego; 1 łyżeczka ziaren...
-
Kuchnia
Domowe lody waniliowe
Na 1 litr lodów: 2 szklanki mleka; 1 szklanka śmietany kremówki; 6 żółtek; 1 szklanka cukru pudru; 2 łyżeczki cukru waniliowego.
-
Kuchnia
Pstrąg cytrynowo-ziołowy
4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego...
-
Kuchnia
Rolada szpinakowa
1 kg świeżego szpinaku; 2 szklanki mąki; 50 dag pieczarek; 3 jajka; 3 cebule; 5 dag żółtego sera; 200 ml śmietany kremówki; 1 szklanka rosołu instant; 4 dag...
-
Kuchnia
Nadziewane kalarepki
4 średnie kalarepki; 40 dag mięsa mielonego; 1 czerstwa bułka; 1 cebula; 1 jajko; 8 dag przerośniętego boczku; sól, biały pieprz; 1/2 łyżeczki słodkiej...
-
Kuchnia
Sałatka miłości
1 średni seler; 1 duże jabłko; 20 dag łuskanych orzechów włoskich; 1 szklanka śmietany; 2 łyżki majonezu; sok z 1 cytryny; pół łyżeczki cukru; szczypta soli.
-
Kuchnia
Sałatka ryżowo-paprykowa
20 dag ryżu; 1 średni seler; 2 cebule; 2 ogórki konserwowe; 2 czerwone papryki; 20 dag kiełbasy szynkowej; 1 opakowanie jogurtu - 150 g; 4-5 łyżek soku...
-
Kuchnia
Kurczak ze śliwkami
40 dag filetów z kurczaka; 3 łyżki mąki; 1 jajko; 7 dag posiekanych migdałów; 1 słoik kompotu ze śliwek; 2 goździki; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki...
-
Kuchnia
Polędwica z grzybami
4 plastry polędwicy wołowej; 4 duże boczniaki; 2 pomidory; 1 ząbek czosnku; 2 jajka; 1 łyżka posiekanego szczypiorku; 2-3 łyżki oleju; sól, pieprz.
-