Reklama

Kuchnia

  • Kuchnia

    Śledź w oleju

    Składniki: 20 dag filetów śledziowych, duża cebula, pieprz (najlepiej świeżo zmielony), olej słonecznikowy.

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Szczupak faszerowany

    Składniki: kilogramowy szczupak, 3 bułki, 3 cebule, 3 jajka, zielona pietruszka, liście laurowe, sól, pieprz, masło, mleko.

  • Kuchnia

    Pstrąg smażony z migdałami

    Składniki: 4 pstrągi, 10 dag sparzonych i obranych ze skórki migdałów, pół kostki masła, olej, 2 cytryny, pół litra soku jabłkowego, 1 łyżka mąki...

  • Kuchnia

    Mój ulubiony de Volaille - Maciej Kuroń

    800 g piersi kurczaka (1 pierś na osobę); 1 jajko; 1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół - majeranek, oregano, tymianek; ćwierć łyżeczki mieszanki tychże ziół...

  • Kuchnia

    Zrazy z kaszą gryczaną - Maciej Kuroń

    1 kg wołowiny - tzw. zrazówki; 500 g kaszy gryczanej; 1 kg świeżych grzybów lub 100 g grzybów suszonych; 200 g boczku wędzonego; 200 g ogórków kiszonych; 3...

  • Kuchnia

    Pieczeń rzymska - Maciej Kuroń

    1,5 kg mielonego mięsa (najlepiej po równo: wieprzowiny, wołowiny i cielęciny); 250 ml wywaru cielęcego (może być z kostki); 10 jajek; 4 ząbki czosnku; 2...

  • Kuchnia

    Kergulena gotowana w warzywach i moczka

    Składniki do potrawy z ryby: 60 dag kerguleny, 20 dag cebuli, włoszczyzna (po 10 dag marchwi,pietruszki, selera i pora), 2 szklanki, mleka, 4 łyżki siekanej...

  • Kuchnia

    Chilli con carne

    Z kuchni meksykańskiej.

  • Kuchnia

    Marynowany indyk w lubczyku z gruszkami

    Składniki:60 dag piersi z indyka pokrojonych w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag młodej marchewki, 20 dag obranych i pokrojonych w cząstki...

  • Kuchnia

    Ragout wołowe z pieczarkami

    Składniki: 80 dag szpondra wołowego pokrojonego w grubą kostkę, 10 dag wędzonej ogonówki pokrojonej w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek...

  • Kuchnia

    Kurczak duszony z tymiankiem i szpinakiem w śmietanie

    Składniki: 4 udka z kurczaka, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag świeżych liści szpinaku, 3 ząbki wyciśniętego czosnku, 5 dag sera Gorgonzola, 50 ml oleju...