Reklama

Kuchnia

  • Kuchnia

    Lasagne ze szpinakiem

    Zdrowo i smacznie.

  • Kuchnia

    Zapiekany ryż z warzywami

    2 torebki ryżu, puszka kukurydzy, dwie czerwone papryki, 2 cebule, 30 dkg pieczarek, olej, sol, pieprz, ostra papryka, majeranek, żółty ser, 4 ząbki czosnku.

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Tzatzyki

    Z kuchni greckiej.

  • Kuchnia

    Sałatka grecka

    Z serem feta.

  • Kuchnia

    Makaron zapiekany ze szpinakiem i serem

    Szpinak mrożony; 250 g makaronu typu rurki; główka czosnku; kostka rosołowa; szklanka śmietany, ser pleśniowy (najlepiej bez dodatków)

  • Kuchnia

    Dry Martini

    40 ml ginu; 20 ml wytrawnego martini.

  • Kuchnia

    Pina Colada

    40 ml białego rumu; 50 ml likieru kokosowego Pina Colada; 50 ml soku ananasowego; 10 ml śmietanki.

  • Kuchnia

    Blue hawaiian

    40 ml białego rumu; 20 ml Blue Curacao; 80 ml soku ananasowego; 40 ml likieru kokosowego. Przygotowanie: Drinka przygotować i podać w wysokim kielichu.

  • Kuchnia

    Frozen strawberry daiquiri

    50 ml białego rumu; 10 ml likieru truskawkowego; 20 ml soku cytrynowego; 3 duże truskawki; 1 łyżka cukru pudru.

  • Kuchnia

    Przysmak cebulowy

    2 cebule; 1 pęczek dymki; 40 dag marchwi; 3 łyżki masła; 1 i 1/4 l. rosołu instant; 2 gałązki tymianku; 3 kromki chleba razowego bez skórki; 4 łyżki tartego...

  • Kuchnia

    Krem brokułowy z łososiem

    75 dag brokułów; 15 dag wędzonego łososia; 1 łyżka masła; 1,5 l. rosołu instant; 1 ząbek czosnku; 3 łyżki płatków migdałowych; 100 g śmietany kremówki; sól,...

  • Kuchnia

    Kruche pierożki z pieczarkami

    1 i 3/4 szklanki mąki; 4 jajka; 1 żółtko; 120 ml kwaśnej śmietany; 8 dag ryżu; 4 łyżki masła; 12 dag pieczarek; 1/2 pęczka natki pietruszki; sól, pieprz.