Kuchnia

  • Kuchnia

    Medaliony w sosie wiśniowym - Maciej Kuroń

    2 polędwiczki; 200 g wiśni mrożonych lub świeżych - wydrylowanych; 200 ml wywaru drobiowego (może być z kostki); 50 ml wiśniówki; 1 łyżka gęstej śmietany; 50...

  • Kuchnia

    Żurek wykwintny z jajkiem przepiórczym - Maciej Kuroń

    500 ml zakwasu na żur; 750 g mielonego mięsa cielęco - wieprzowego; 250 g wędzonego boczku; 12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo; 2-3 cebule;

  • Reklama

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Chiny

    Chińska kuchnia w niespotykany nigdzie indziej sposób łączy "kontrastowe" smaki: słodki z kwaśnym czy ostrym. Podstawowe składniki posiłków to...

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Francja

    Francuskie podniebienia cieszą się najbardziej wyrafinowanymi potrawami. Równie ważny jak smak dania jest dla nich jego wygląd.

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Irlandia

    Ziemniaki, mięso i whisky - to produkty, które najczęściej spotkamy w jadłospisie Irlandczyków.

  • Kuchnia

    Z garnków świata - Włochy

    Makarony na tysiące sposobów, pizze, lasagne - "narodowe" włoskie potrawy są smaczne, zdrowe i lekkie.

  • Kuchnia

    Sałatka Tono

    Sałatka z sosem winegrete.

  • Kuchnia

    Śledź po wrocławsku

    Śledź po wrocławsku w sosach chrzanowym, koperkowym i island

  • Kuchnia

    Spanakofeta

    Zapiekany ser feta ze szpinakiem).

  • Kuchnia

    Gołąbki z ziemniakami

    Danie jest niewyszukane, ale trochę zaskakujące. Gołąbki z ryżem, z kaszami, a nawet z surowymi ziemniakami, ale z gotowanymi?

  • Kuchnia

    Zupa z soczewicy

    Wypróbuj coś nowego!

  • Kuchnia

    Placek z porami

    Danie dla 8 osób.