Reklama

Reklama

Kuchnia

  • Kuchnia

    Chilli con carne

    Z kuchni meksykańskiej.

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Marynowany indyk w lubczyku z gruszkami

    Składniki:60 dag piersi z indyka pokrojonych w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag młodej marchewki, 20 dag obranych i pokrojonych w cząstki...

  • Kuchnia

    Ragout wołowe z pieczarkami

    Składniki: 80 dag szpondra wołowego pokrojonego w grubą kostkę, 10 dag wędzonej ogonówki pokrojonej w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek...

  • Kuchnia

    Kurczak duszony z tymiankiem i szpinakiem w śmietanie

    Składniki: 4 udka z kurczaka, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag świeżych liści szpinaku, 3 ząbki wyciśniętego czosnku, 5 dag sera Gorgonzola, 50 ml oleju...

  • Kuchnia

    Bigos staropolski

    Składniki: 50 dag pokrojonej kiszonej kapusty, 50 dag pokrojonej słodkiej białej kapusty, 10 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 1 cebula pokrojona w...

  • Kuchnia

    Kurczak po diabelsku

    Składniki: 4 udka z kurczaka, 10 dag chudego pokrojonego boczku, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag czerwonej...

  • Kuchnia

    Szaszłyki z łososia pieczone na grillu - Kasia

    Składniki: 80 dag filetów z łososia, 1 słoik cebulki marynowanej, 50 dag pomidorków koktajlowych, 10 małych pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 20 dag...

  • Kuchnia

    Ryba z grilla

    Składniki: sztuka pięknej dorodnej ryby (pstrąg, dorsz, łosoś),oliwa z oliwek, gruboziarnista sól, pieprz, świeży rozmaryn.

  • Kuchnia

    Dip ogórkowy do mięsa z grilla

    Składniki: 4 średnie ogórki kiszone lub zielone, 1/2 pęczka koperku, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki majonezu, sól, biały pieprz.

  • Kuchnia

    Golonka z grilla

    Składniki: golonka 1,5 kg, olej, pieprz, oregano, czosnek, kieliszek wina, piwo, dobry humor.

  • Kuchnia

    Wieprzowina z grilla

    Schab lub karkówkę dzień wcześniej zanurzmy w roztworze sporządzonym z: marchewki (ok.200g), selera, pietruszki (natka po ok.50g), czosnku (średnia główka),...

  • Kuchnia

    Śledź w czterech sosach - Maciej Kuroń

    1,5 kg filetów solonych; 500 ml mleka.

  • Kuchnia

    Warzywa gotowane z tartą bułeczką - Maciej Kuroń

    Warzywa i wszelkie jarzyny przywiezione przez królową Bonę długo traktowane były z przymrużeniem oka i nazywane pogardliwie włoszczyzną.