Reklama

Reklama

Kuchnia

  • Kuchnia

    Sałatka z kurczaka - przysłała Liliana

    2 piersi z kurczaka; puszka ananasów; 2 małe cebule; torebka łuskanego słonecznika; mała puszka kukurydzy

  • Reklama

    Reklama

  • Kuchnia

    Zupa z dyni

    Rosół z 2 l wody i 2 kostek rosołowych; 2/3 szklanki śmietany; 700 g dyni; 3-4 łyżki ryżu; cebula; 3 strąki papryki; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 2...

  • Kuchnia

    Sałatka marchwiowo-figowa

    40 dag marchwi; 10 dag suszonych fig; por; kilka liści sałaty; natka pietruszki. Sos: sok i starta skórka z jednej cytryny; łyżka miodu; szczypta mielonego...

  • Kuchnia

    Kotlety z bakłażanów

    2 bakłażany średniej wielkości; 2 jajka; mąka; bułka tarta; olej do smażenia.

  • Kuchnia

    Makaron z karczochami

    250 g makaronu - wstążki; słoiczek karczochów w zalewie naturalnej; cebula; 3 łyżki białego wina; 20 g masła; 100 g śmietany; łyżeczka musztardy; łyżeczka...

  • Kuchnia

    Makaron z selerem i truflami

    250 g makaronu - wstążki; 4 gałązki selera naciowego; 1 mała trufla; 200 g śmietany; 15 g masła; sól i pieprz.

  • Kuchnia

    Sałatka z krewetek

    Puszka krewetek - 200 g; 2 pomidory; 3 łyżki majonezu.

  • Kuchnia

    Dip z krabów

    170 g odsączonych krabów z puszki; 200 g majonezu; 100 g umytych i posiekanych selerów naciowych; 2 jaja ugotowane na twardo i posiekane; 2 łyżki posiekanej...

  • Kuchnia

    Zapiekane ostrygi

    12-15 świeżych (mogą być też mrożone) ostryg; 2 łyżki masła; szklanka bułki tartej; 2 ząbki czosnku; ćwierć szklanki utartego żółtego sera; cytryna.

  • Kuchnia

    Kotlety mielone z grzybów

    40 dkg grzybów świeżych (borowiki, gąski, pieczarki) lub 8 dkg grzybów suszonych; 3 dkg tłuszczu; 6 dkg cebuli; 10 dkg czerstwej bułki; 1/8 litra mleka;...

  • Kuchnia

    Krokiety z szynką i serem

    10 łyżek mąki (10 dag); 1/2 litra mleka; 4 łyżki masła; 8 dag taratego żółtego sera (np. goudy); 1 jajko; 1 plaster posiekanej szynki; 1 pęczek posiekanego...

  • Kuchnia

    Sałatka cesarska

    80 dag wędzonego boczku; duża główka sałaty; 3 ząbki czosnku; 2-3 filety anchois; 3 jajka; 3 kromki pieczywa; parmezan; sól, pieprz.

  • Kuchnia

    Zupa z kapustą i pieczarkami

    2 duże ziemniaki; 2 łyżki margaryny; sól, pieprz; 4 średnie pieczarki; mała główka kapusty (około 300 g); 2 cebule; 300 ml bulionu warzywnego instant; 200 ml...

  • Kuchnia

    Kaczka w sosie borówkowym

    80 dag piersi kaczki; 2 łyżki borówek ze słoika; 4 czerwone jabłka; 8 szalotek lub małych cebulek; 1,5 szklanki rosołu instant; 4 łyżki kwaśnej śmietany; 3...