Biszkopt idealny

Z dżemem, z masą, albo po prostu - posypany cukrem pudrem. Biszkopt zawsze smakuje pysznie!

Biszkopt
Biszkopt123RF/PICSEL

Składniki:

  • 5 jajek
  • ¼ szklanki cukru
  • ½ szklanki mąki tortowej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

1.       Białka oddzielić od żółtek.

2.       Białka ubić na sztywno trzepaczką lub mikserem, stopniowo dodając cukier, a potem żółtka

3.       W misce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. Powoli dodawać masę jajeczną. Delikatnie wymieszać.

4.       Piec ok. 30 min w temperaturze 180 st.

5.       Po ostudzeniu można przełożyć ciasto dżemem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas