Befsztyki w occie balsamicznym

Wykwintna propozycja.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 50 dag polędwicy wołowej,
- 2 łyżki masła,
- 4 cebule,
- 1/2 szklanki oliwy,
- sól,
- 1/5 szklanki ciemnego octu balsamicznego,
- łyżka rozmarynu,
- czarny pieprz

Przygotowanie:

Oliwę zmiksuj z octem, rozmarynem i 1 posiekaną cebulą. Tą marynatą zalej pokrojone w plastry mięso i odstaw na 3-4 godziny. Następnie wyjmij z marynaty, lekko rozbij i smaż na grillu (lub na patelni na oliwie) z obu stron na rumiano. Oprósz solą i pieprzem. W czasie gdy mięso dochodzi na grillu na patelni na oliwie z łyżką masła usmaż talarki pozostałej cebuli. Stop resztę masła. Gotowe mięso polej stopionym masłem, obłóż talarkami usmażonej cebulki. Oprósz pieprzem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas