Befsztyki w occie balsamicznym
Wykwintna propozycja.
Smacznego123RF/PICSEL
- 50 dag polędwicy wołowej,
- 2 łyżki masła,
- 4 cebule,
- 1/2 szklanki oliwy,
- sól,
- 1/5 szklanki ciemnego octu balsamicznego,
- łyżka rozmarynu,
- czarny pieprz
Przygotowanie:
Oliwę zmiksuj z octem, rozmarynem i 1 posiekaną cebulą. Tą marynatą zalej pokrojone w plastry mięso i odstaw na 3-4 godziny. Następnie wyjmij z marynaty, lekko rozbij i smaż na grillu (lub na patelni na oliwie) z obu stron na rumiano. Oprósz solą i pieprzem. W czasie gdy mięso dochodzi na grillu na patelni na oliwie z łyżką masła usmaż talarki pozostałej cebuli. Stop resztę masła. Gotowe mięso polej stopionym masłem, obłóż talarkami usmażonej cebulki. Oprósz pieprzem.