Reklama

Reklama

Chrupiący boczek po tajsku

Prawdziwy przysmak.

Składniki:

  • 80 g imbiru
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 chili
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • Sól, pieprz
  • Pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1,2 kr boczku
  • Papryka i cebula do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:

Imbir i chili drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Przygotowane składniki zmieszać z olejem sezamowym, miodem i sosem sojowym. Doprawić solą, pieprzem i kolendrą. Boczek nasmarować marynatą i odstawić na noc do lodówki. Piec w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku ok 1,5 godziny. Dekorować papryką i cebulą, podawać z ryżem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje