Reklama

Reklama

Polędwiczki jagnięce z pistacjowym kuskusem i karmelizowanymi marchewkami

Idealnie skomponowane danie.

Składniki:

  • Pęczek marchewek
  • Sól
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek cukru
  • 1-2 łyżki octu balsamicznego
  • Pieprz
  • 600 g polędwiczek jagnięcych
  • 5 łyżek oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml bulionu
  • 200 g kuskusu
  • 25 g siekanych pistacji
  • Kolendra do dekoracji

Przygotowanie:

Marchewki obrać, blanszować w osolonym wrzątku 2 minuty. Masło i cukier zrumienić na patelni. Dodać ocet i 200 ml wody. Włożyć marchewki i gotować 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Mięso posolić, obsmażać na rozgrzanym oleju przez 2 minuty, a następnie przełożyć do rozgrzanego piekarnika (175 st. C) na 5 minut. Cebule i czosnek pokroić w drobna kostkę, zeszklić na łyżce oleju, wlać bulion,zagotować, dodać kuskus i odstawić na 5 minut. Kuskus wymieszać z pistacjami. Polędwiczki podawać z kuskusem i marchewkami. Dekorować kolendrą.

Reklama

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje