Reklama

Reklama

10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

Solidna zupa ziemniaczana

 Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • włoszczyzna (ok. 200 g selera, 200 g marchewki, 100 g pietruszki, 200 g pora)
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 łyżki oleju
  • 1,5 l bulionu
  • pęczek zielonej cebulki
  • sól, pieprz, cukier
  • gałka muszkatołowa
 Przygotowanie:

Warzywa i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, zalać bulionem, i gotować na średnim ogniu przez 20 minut. Dodać pokrojony szczypior. Doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i gałką muszkatołową.

Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1050 kJ/251 kcal

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL