Reklama

Reklama

10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

Ziemniaczki-praliny

Składniki na 6-8 porcji:

Reklama

  • 1800  g małych ziemniaków
  • 150 g sera z niebieską pleśnią
  • 150 g wędzonego łososia
  • 100 g szynki w plasterkach
  • 200 g creme fraiche
  • koperek
  • marynowany zielony pieprz i winogrona do dekoracji
Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Z każdego ziemniaka ściąć plaster tak, aby powstała płaska powierzchnia. Na ziemniakach układać:  łososia, pokrojony w kostkę ser i szynkę. Nakładać po kleksie creme fraiche. Dekorować koperkiem (łososia), zielonym pieprzem (szynkę) i poprzekrawanymi winogronami (ser). Układać w foremkach do muffinek.


Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje