Reklama

Reklama

10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

Ziemniaki z rozmarynem i solą morską

Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 1 kg średniej wielkości ziemniaków
  • 5 gałązek rozmarynu
  • 2 łyżki gruboziarnistej soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
 Przygotowanie:

Ziemniaki dobrze wyszorować i poprzecinać wzdłuż. Igiełki rozmarynu pokroić. Wyłożoną papierem do pieczenia blachę posypać solą i rozmarynem. Ziemniaki ułożyć na blasze powierzchnią cięcia do góry. Skropić oliwą z oliwek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut. W połowie czasu pieczenia obrócić. Dekorować rozmarynem.


Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 920 kJ/220 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje