Reklama

Reklama

4 niezwykłe "czekoladowe" przepisy

 

Gorąca czekolada rumowo-miętowa

Reklama

 

Składniki:

  • 800 ml mleka
  • 5-6 łyżeczek kakao
  • 125 g pomadek z miętowym nadzieniem (np. After Eight)
  • 4 łyżki brązowego rumu
  • 125 g śmietany kremówki
  • mięta do dekoracji
Przygotowanie:

75 ml mleka wymieszać z kakao. Pozostałe mleko zagotować, dodać rozpuszczone kakao. 2 pomadki włożyć do lodówki, pozostale dodać do kakao i mieszać, aż się roztopią. Dodać rum.

Śmietane ubić. Gorącą czekoladę wlać do szklaneczek, dekorowć śmietaną, pomadkami  schłodzonymi pomadkami i listkami mięty.


Czas przygotowania: 10 minut

Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje