Reklama

Reklama

5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny


 

Ryba z soczewicą i porami

Reklama

Składniki na 4 porcje:

  • 150 g czerwonej soczewicy
  • 250 g pora
  • 2 łyżki oleju
  • 400 ml bulionu
  • 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki octu balsamicznego
 Przygotowanie:

Soczewicę przepłukać zimną wodą, osączyć na sicie. Pory pokroić w cienkie paski, przesmażyć na oleju dodać soczewicę, zalać bulionem i gotować 10-15 minut. Filety pokroić i posolić, usmażyć na oleju. Soczewicę doprawić solą, pieprzem i octem, podawać z rybą.


Czas przygotowania: 25 minut

Jedna porcja zawiera: 1970 kJ/471 kcal


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje