Reklama

Reklama

5 śniadań z jednym z najzdrowszych składników na ziemi

Owsiany omlet cesarski z rzodkiewkowym twarożkiem

Składniki na 4 porcje

Reklama

  • Pęczek rzodkiewki
  • Pęczek zielonej cebulki,
  • Pęczek szczypiorku
  • 2-3 łyżki oleju
  • 75 g płatków owsianych
  • 25 g masła
  • 4 jajka
  • 3/8 l mleka
  • 250 g mąki
  • 1 cebula
  • 250 g twarożku
  • 75 g śmietany
  • Sól, pieprz
Przygotowanie:

Rzodkiewki, szczypiorek i cebulę drobno pokroić. Wymieszać z twarożkiem i śmietaną.

Zieloną cebulkę pokroić, przesmażyć na oleju, dodać 25 g płatków owsianych. Masło stopić. Jajka rozdzielić. Ubić żółtka, dodać mleko i masło. Dodać mąkę i pozostałe płatki owsiane. Białko ubić i wmieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć omlet z jednej strony, następnie obrócić, rozerwać dwoma widelcami na mniejsze kawałki. Podawać z cebulką i rzodkiewkowym twarożkiem.

Dowiedz się więcej na temat: owsianka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje