Reklama

Reklama

Chrupiące placki

Ziemniaczane bez mąki

Składniki

  • 2 kg ziemniaków
  • duża cebula
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • szczypiorek

Składniki - marmolada

  • 3 cm korzenia imbiru
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 3 jabłka

1. Na marmoladę obierz jabłka i pokrój w plastry. Imbir obierz i posiekaj. Duś jabłka do miękkości, na małym ogniu, mieszając (możesz dodać odrobinę wody). Dodaj imbir i cynamon. 

2. Ziemniaki i cebulę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij, dodaj roztrzepane jajka, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj. 

3. Smaż placki na oleju, z obu stron, tak aby były chrupiące i rumiane. Podawaj od razu, posypane szczypiorkiem, z ostrą marmoladą jabłkową.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje