Reklama

Reklama

Ciastka francuskie

Gruszki z kremem waniliowym

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 duże gruszki

Składniki - krem

  • budyń śmietankowy
  • 2 szklanki mleka
  • 1/2 kostki masła
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania

1. Ugotuj budyń, przykryj pokrywką, odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na pulchną masę. Dodawaj po łyżce budyniu, ucieraj, wsyp cukier waniliowy. Utrzyj wszystkie składniki na gładki krem. 

2. Ciasto francuskie rozwałkuj, potnij na prostokąty. Gruszki obierz, przekrój na połówki, delikatnie natnij. Na każdy prostokąt kładź łyżkę kremu i gruszkę. Delikatnie otul każdy owoc. Kładź na blasze, piecz 20 minut w temp. 200°C Podawaj gorące, z bitą śmietaną.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje