Reklama

Reklama

Ciastka francuskie

Kwiatuszki z dżemem

Składniki dla: 16 sztuk

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • słoiczek dżemu malinowego lub porzeczkowego
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki masła
  • płatki migdałowe
  • kilka łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie wyłóż na stolnicę. Rozwałkuj, wycinaj kwiaty. 

2. Cukier wsyp równomiernie na patelnię, smaż, aż zacznie się topić i ciemnieć. Gdy powstanie karmel, dodaj masło, wymieszaj. Zdejmij z ognia. 

3. Na każdy kwiatek kładź łyżkę dżemu. Polewaj ciastka karmelem, posyp płatkami. Układaj na blasze, piecz 15 minut w temp. 200°C. Posyp cukrem pudrem. Podawaj ze świeżymi owocami.   

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje