Reklama

Reklama

Coś pysznego na obiad

Chrupiące skrzydełka

Składniki

  • 3 łyżki miodu
  • łyżka ostrej musztardy
  • łyżka jasnego sosu sojowego
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • kawałek imbiru
  • łyżeczka brązowego cukru
  • sól
  • pieprz

Składniki - marynata

  • 1/2 szklanki passaty pomidorowej
  • łyżka ciemnego sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Składniki - mięso

  • 16 skrzydełek kurczaka
  • łyżka masła klarowanego

Sposób przygotowania

1. Składniki do przygotowania 1 marynaty wymieszaj. Natrzyj nią umyte i osuszone mięso. Wstaw do lodówki na minimum godzinę, najlepiej na całą noc. 

2. Skrzydełka układaj na papierze do pieczenia. Posmaruj masłem. Passatę dopraw solą, pieprzem, odrobiną ciemnego sosu sojowego. Skrop nią skrzydełka i piecz 40 minut w temp. 180°C. Jeśli zaczną się przypiekać, przykryj je folią aluminiową. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje