Reklama

Reklama

Coś pysznego na obiad

Warzywa pieczone

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 4 marchewki
  • 4 papryki
  • 2 cebule
  • pomidorki koktajlowe
  • łyżka startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 słoiczka patisonów w occie
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka miodu
  • 1/3 papryczki chilli
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • oliwki
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

1. Marchewki obierz ze skórki, potnij na cienkie plastry. Dodaj pokrojone w paski papryki, pomidorki. Obrane cebule pokrój w krążki i dodaj do całości. 

2. W miseczce wymieszaj starty na tarce imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny i miód. Możesz dodać posiekaną papryczkę chilli (niekoniecznie). Wymieszaj z warzywami i przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość posyp solą, pieprzem, oregano, gałką. 

3. Warzywa piecz przez godzinę w temp. 180°C. Podawaj z oliwkami i patisonami.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje