Reklama

Reklama

Curry zabielane mlekiem roślinnym

Indyjskie w sosie sojowym

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • po 1 czerwonej i zielonej papryce
  • po 1 szkl. mleka sojowego, bulionu drobiowego i gęstego jogurtu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łagodne curry w proszku
  • olej do smażenia
  • zioła do posypania
  • sól

Sposób przygotowania

Filet potnij na kawałeczki. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wsyp 1-2 łyżki curry. Smaż, mieszając, aż przyprawy zaczną pachnieć. Dołóż czosnek i cebulę. Smaż chwilę. Wrzuć kawałeczki kurczaka. Zalej bulionem, duś 10 minut. Dodaj mleko sojowe i papryki. Posól. Duś 10 minut. Połącz z jogurtem. Ponownie przypraw. Podgrzej, ale już nie gotuj. Posyp ziołami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje