Reklama

Reklama

Czekoladowe słodkości

Brownie z malinami

Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • po 200 g gorzkiej czekolady i masła
  • 1 i 3/4 szkl. brązowego cukru
  • 4 jajka
  • 1 i 1/3 szkl. mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 szkl. mrożonych malin
  • sól

Sposób przygotowania

Umieść w rondelku drobno posiekaną czekoladę oraz masło. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Ostudź. 

Całe jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj połowę porcji masła z czekoladą oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Połącz dokładnie składniki, wlej resztę czekolady. 

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem. Przelej przygotowaną masę. Na wierzchu rozłóż lekko rozmrożone maliny. Piecz około 35 minut w temp. 180 st. C.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje