Reklama

Reklama

Dania, które zaskoczą cię smakiem

Pieczone ziemniaczki

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • opakowanie serka topionego paprykowego
  • 20 dag boczku
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • kilka łyżek zielonego groszku
  • olej do smażenia
  • szczypior
  • kilka łyżek śmietany

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, przekrój wzdłuż na duże plastry. Osusz i wrzucaj na gorący olej, smażąc ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. 

2. Boczek pokrój w kostkę, usmaż na chrupko. Serek topiony wymieszaj z curry, posmaruj nim plastry ziemniaków. Posyp boczkiem i zielonym groszkiem. Zapiekaj 10 minut w temp. 180°C. Posyp szczypiorem, podawaj ze śmietaną. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje