Reklama

Reklama

Dania, które zaskoczą cię smakiem

Polenta z warzywami

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki startego na tarce parmezanu
  • pieprz
  • oliwa
  • cebula
  • 2 cukinie
  • bakłażan
  • 2 czerwone papryki
  • ostra i wędzona papryka w proszku
  • tymianek
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidor
  • garść świeżej bazylii

Sposób przygotowania

1. W osolonej wodzie ugotuj kaszkę kukurydzianą, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodaj masło i starty na tarce parmezan. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę. Cukinie i bakłażan pokrój w plasterki. 

2. Dodaj do cebuli wraz z posiekanymi paprykami. Przypraw solą, pieprzem, ostrą i wędzoną papryką w proszku, tymiankiem. Dodaj posiekany drobno czosnek. Smaż. Dodaj pokrojony w ósemki pomidor. Podawaj z polentą i bazylią.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje