Reklama

Reklama

Dania, które zaskoczą cię smakiem

Pomidory faszerowane

Składniki

  • 8 pomidorów
  • sól
  • bakłażan
  • kilka pieczarek
  • oliwa
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki pomidorów krojonych z puszki
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • pieprz
  • tymianek
  • papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • łyżeczka cukru
  • łyżka śmietany 18 proc.
  • 10 dag sera żółtego
  • łyżka posiekanej natki

Sposób przygotowania

1. Z pomidorów odkrój czubki i wydrąż. Oprósz solą i odstaw. Bakłażan pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki. Zrumień cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki i bakłażan. Duś. 

2. Dodaj pomidory i przecier. Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem, papryką w proszku, czosnkiem granulowanym i cukrem. Dodaj śmietanę. Ostudź i wymieszaj ze startym na tarce serem żółtym i natką. Z pomidorów odlej sok. Wypełnij farszem i ułóż w brytfannie. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje