Reklama

Reklama

Dania, które zaskoczą cię smakiem

Bakłażanowe wieżyczki

Składniki

  • 1-2 bakłażany
  • sól
  • 4 pomidory
  • 2 kulki mozzarelli
  • 10 dag fety
  • świeżo zmielony pieprz
  • oliwa czosnkowa

Sposób przygotowania

1. Bakłażan pokrój w plastry, oprósz solą i ułóż na sicie. Zdejmij, odciśnij nadmiar wody. Ułóż na grillu elektrycznym lub na patelni do grillowania. Zrumień z obu stron. 

2. Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Połóż na chwilę na grillu. Fetę pokrój w kostkę. Ułóż wieżyczki z bakłażana, pomidorów, fety i mozzarelli. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem. Polej oliwą czosnkową. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje