Reklama

Reklama

Dania na cały tydzień

Suflet z łososiem

Składniki

  • 30 dag sera gouda
  • 6 jaj
  • 5 łyżek mąki
  • 5 łyżek masła
  • 1,5 szklanki mleka
  • natka pietruszki
  • garść szpinaku
  • papryka
  • tłuszcz do foremek
  • szczypta imbiru
  • plastry łososia
  • szczypta chilli
  • kilka gałązek tymianku
  • sól
  • pieprz


Sposób przygotowania

Reklama

1. Żółty ser zetrzyj na tarce, natkę i szpinak umyj i drobno posiekaj. Żółtka oddziel od białek. W garnku zagotuj masło z mlekiem, dodaj przesianą mąkę, przypraw solą, pieprzem i imbirem. Mieszaj. Zdejmij z ognia i masę utrzyj z żółtkami. 

2. Białka ubij z odrobiną soli. Do masy z mąką dodaj szpinak, natkę, białka, pokrojone plastry łososia, posiekaną paprykę, przyprawy. Wymieszaj delikatnie. Formy wysmaruj tłuszczem, przekładaj do nich ciasto, piecz 30 minut w temp. 180°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje