Reklama

Reklama

Dania z jarmużem: mocna dawka energii

Sałatka z pomarańczami

Składniki

  • 15 dag jarmużu
  • 1 cukinia
  • 1 sałata radicchio
  • 2 pomarańcze
  • 6 kolorowych pomidorków
  • po 1 zielonej i żółtej papryce
  • po 3 łyżeczki oliwy i płatków migdałowych
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Warzywa oczyść, umyj, osusz. Jarmuż gotuj na parze przez 5-6 minut. Zetnij twarde nerwy, a liście porwij na kawałki. Tak samo rozdrobnij sałatę. Pomidorki pokrój na połówki, papryki - w kostkę, a cukinię - na kawałki. Pomarańcze obierz, wytnij fileciki miąższu. Przygotowane składniki przełóż do salaterki. Oprósz solą. Sok z cytryny utrzyj z miodem, musztardą i oliwą. Sos przypraw solą i pieprzem. Polej nim sałatkę, przemieszaj. Posyp płatkami.

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

Fundacja Centaurus - największy w Europie azyl dla koni walczy o przetrwanie swoje oraz podopiecznych. Z powodu epidemii COVID z dotacji wycofują się kolejne upadające firmy i tracący pracę darczyńcy. Na to wszystko nakłada się susza, która spowodowała dwukrotny wzrost cen siana. Sytuacja jeszcze nigdy nie była tak dramatyczna. Organizacja walczy o swoje być albo nie być. Pomóż i ocal setki zwierząt od śmierci! Sprawdź szczegóły >>>




Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje