Dobry ziemniak nie jest zły – nie tuczy!

Ziemniaki pieczone w mundurkach z romarynem

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • Przyprawa do ziemniaków pieczonych z rozmarynem np. Appetita
  • opcjonalnie: 3 łyżki oliwy z oliwek

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką (nie obieraj ich). Małe ziemniaki zostaw w całości, większe pokrój na połówki lub ćwiartki. Włóż warzywa do garnka, zalej zimną wodą, dopraw solą i gotuj przez 10 minut od momentu zagotowania się wody. Następnie odcedź ziemniaki, wyłóż je na blaszce do pieczenia i posyp przyprawą (opcjonalnie możesz je skropić również oliwą). Włóż je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz przez ok. 25 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje