Reklama

Reklama

Dynia na obiad i deser

Dyniowa latte z cynamonem

Czas przyrządzenia: 10 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 200 g dyni hokkaido
  • 750 ml mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 szczypty kardamonu
  • 3–4 łyżeczki cukru, miodu lub dowolnego słodkiego syropu
  • 2 filiżanki espresso

Sposób przygotowania:

Dynię obierz i pokrój na kawałki. Dodaj do mleka i gotuj  do miękkości. Dopraw cynamonem, kardamonem, cukrem  lub syropem. Wlej espresso i zblenduj całość na gładki mus. Przelej do filiżanek, udekoruj bitą śmietaną. Koszt: 4 zł

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje