Ekspresowy piernik bez zagniatania. Nie ubrudzisz nawet palca

Kawałek ciasta przekładanego kremem czekoladowym, posypany cukrem pudrem, leżący na białym talerzu.
Ekspresowy piernik bez zagniataniaKatarzyna AdamczakINTERIA.PL

Szybki piernik dla niezapowiedzianych gości

Zobacz również:

Ekspresowy piernik - przepis

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 jajo
  • 4 łyżki naturalnego miodu lub pół słoika sztucznego miodu
  • przyprawa do piernika

Zobacz również:

Błyskawiczny piernik - wykonanie

Garnek wypełniony gotującą się owsianką, z wyraźnie widoczną pianą na powierzchni. W garnku znajduje się metalowa łyżka mieszająca zawartość. Naczynie stoi na płycie grzewczej.
Mleko z miodem, cukrem i smalcem należy ostudzićAdamczak KatarzynaINTERIA.PL
Gęste, kremowe ciasto o jasnobrązowej barwie przelewane z łyżki do dużej białej miski, konsystencja wskazuje na masę do wypieków.
Gotowe ciasto powinno mieć postać gęstej masyAdamczak KatarzynaINTERIA.PL

Zobacz również:

Stos naleśników polanych syropem klonowym, posypanych cukrem pudrem, ozdobionych plasterkami banana i świeżymi truskawkami, podany na talerzu, wokół rozsypane kawałki czekolady.
Odkryj triki, które pomogą ci oszczędzać czas, pieniądze i energięCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Tarta z kapustą kiszonąPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?